Agenda

Zaterdag
26
Mei
Lang zal u wonen!
in HonigEvents | 12:00 uur
Close
Op 26 mei 2018 vindt de tweede editie plaats van Lang zal u wonen! Deze middag daagt u uit om na te denken over uw woontoekomst. Hoe zorgt u voor een veilig en passend huis, ook als u ouder wordt? Daarnaast is er dit jaar extra aandacht voor ‘op de been blijven’. Wat kunt u zelf doen om mobiel te blijven en vallen te voorkomen? Geniet deze middag ook van een hapje, drankje en muziek. Lang zal u wonen! is onderdeel van het project Bewust wonen. Bewust wonen is een initiatief van de gemeente Nijmegen.
Tickets & meer info
Zondag
27
Mei
Wooden Ships CD-presentatie: The Inbetween Days
in Brebl | 16:00 uur
Close
Eigenzinnig in teksten en met hun unieke sound presenteert Wooden Ships in Brebl de nieuwe CD. Jaarlijks brengt deze Band een nieuwe CD uit vanuit hun eenvoudige huiskamer-studio. Luister op het Youtube-kanaal voor de "oude"nummers.
Tickets & meer info
Dinsdag
29
Mei
Ram Bam Boem
in Brebl | 20:00 uur
Close
Drum Cafe presenteert RAMBAMBOEM, DRUMCIRCLE@BREBL. Bij de drumcircle deel je en leer je van elkaar tijdens het trommelen. Allerlei ritmes, technieken en stijlen. Alles kan: Afrikaans, Samba, Japans… Drumcircle is voor iedereen. Starters, beginners en trommelaars en percussionisten van alle niveaus. Er zijn voldoende handdrums, drums met stokken, shakers en je kunt ook je eigen drum meenemen. Iedereen is welkom, iedereen doet mee! We beginnen de Drumcircle met een workshop Djembé voor beginners dus zelfs als je nog nooit getrommeld hebt, kun je meedoen. Inkom vrij, bijdrage in de kosten welkom. Kom op tijd.
Tickets & meer info
Woensdag
30
Mei
JinJazz: Martin Fondse Boy Edgar Tour
in Brebl | 20:30 uur
Close
De Boy Edgar Prijs is de belangrijkste prijs voor Jazz muziek in Nederland. In 2017 ging deze prestigieuze prijs naar Martin Fonds. Hij verdient de prijs voor zijn veelzijdige en kleurrijke bijdrage aan de Nederlandse jazz- en muziekscene.
Tickets & meer info
Zaterdag
02
juni
ROPAWANDELTOCHT
in First Things First | 07:00 uur
Close
Een culinaire, culturele wandeltocht met kortingen bij diverse verrassende gelegenheden onderweg. De tocht komt o.a. langs: de Weeropper, het Dijkmagazijn in Beuningen, De Paulus in Winssen, het waalterras in Oosterhout, Landwinkel de Grote Doorn in Slijk-Ewijk, Museumboerderij Den Tip in Herveld. Afstanden: 10 - 15 - 20 - 25 - 30 en 40 km.
Tickets & meer info
Zondag
03
juni
Sharky Fluffy Live!
in Brebl | 15:00 uur
Close
The first time Sharky Fluffy will show it's Snarky Puppy-progress. You can experience the Snarky Puppy loving musicians doing their best to let you enjoy the music of the most influencal jazz-band of the moment.
Tickets & meer info
Woensdag
06
juni
Jazzin@Brebl: ArtEZ Big Collective
in Brebl | 20:30 uur
Close
Alsof ze al jaren samen spelen, zo lekker en gesmeerd klinkt het jonge ArtEZ Big Collective uit Arnhem. Deze club van ruim 20 studenten van de opleiding Jazz & Pop heeft dan ook niet de minste bandleiders: saxofonist en componist Frans Vermeerssen en violist Jasper le Clercq. Met een line-up van koper, riet, strijkers, een dubbele ritmesectie én zang bruist en swingt niet alleen het goedgevulde podium, maar ongetwijfeld ook het publiek! Het ArtEZ Big Collective wordt begeleid door Frans Vermeerssen en Jasper le Clercq. Bezetting: Bigband met strijkers Kaarten: Verkrijgbaar aan de kassa van Brebl
Tickets & meer info
Zaterdag
09
juni
Alle 13 Goed/Fout - Schoolplaten
in Brebl | 20:15 uur
Close
Misschien wel de gezelligste muziekquiz van Nijmegen gaat deze keer terug naar school. Deelname is gratis en inschrijven kan op de avond zelf. Zoals gebruikelijk hoor je bij ons alleen maar hits (van de jaren zestig tot nu en terug). Terug van weggeweest: de live-categorie (deze keer met een nieuwe gitarist)!
Tickets & meer info
Woensdag
13
juni
LILLY KING: Hemelval
in Brebl | 20:30 uur
Close
Met haar band LILLY KING bracht Annelie Koning in maart haar eerste ep 'Schemer' uit en won ze in februari 2018 'De Opmaat' een prijs van het grachtenfestival waarvoor ze speciaal het programma 'HEMELVAL' schreef. Speciaal voor HEMELVAL heeft Annelie haar band uitgebreid met twee geweldige improvisatoren. Voor dit septet schreef ze composities gebaseerd op de gedichten van Gerbrand Bredero (1585-1618) en gebruikt ze de bijpassende volkse liederen als uitgangspunt. In dit concert combineert ze stevige grooves, lyrische melodieën en de prachtige poëzie van Bredero met improvisatie. Samen vormt dit een spannend concert waarin allerlei klanken en verhalen versmelten. Bezetting: Annelie Koning – zang, Ab Baars – tenor saxofoon, klarinet en shakuhaschi, Kristján Martinsson – piano , Tommie Sjef Koenen – gitaar, Jort Terwijn – contrabas, Thomas Jaspers – drums, Moritz Schlömer – drums Kaarten ook verkrijgbaar aan de kassa van Brebl
Tickets & meer info
Woensdag
20
juni
Jazzin@Brebl: JAmZZcollectiveXL ft.Martin Fondse & Vera Westera
in Brebl | 20:30 uur
Close
JAmZZ collective XL speelt mét Martin Fondse én Vera Westera! De muziek van de legendarische Groove Troopers, de opmerkelijke en zeer dynamische band van initiator componist/arranger/pianist Martin Fondse.
Tickets & meer info
Vrijdag
22
juni
SBBN + CMC: Sylva
in Brebl | 21:00 uur
Close
Ook dit semester sluit de Studenten Big Band Nijmegen weer af met niet één, maar twee spetterende eindoptredens! Op 22 en 23 juni zullen ze samen met extra blazers én strijkers van het Nijmeegs Studentenorkest Collegium Musicum Carolinum Brebl op zijn kop zetten! Zo'n pak 'm beet, om en nabij, circa, ongeveer 40 muzikanten op één podium, dat belooft natuurlijk magisch te worden. Maar het wordt schittermagisch wanneer ze daarbij ook nog eens het volledige album Sylva van Sharky Puppy en het Metropool Orkest gaan spelen. Ondertussen is ook de kaartverkoop online! Dus koop snel je ticket in de voorverkoop voor de bekende €8,- voor niet-studenten en €5,- voor studenten!
Tickets & meer info
Zaterdag
23
juni
Dollhouse Queerparty
in Brebl | 23:00 uur
Close
Dollhouse Queerparty is een dansfeest met DJ’s en live optredens, mode, make-up en kunst. Het is een feest voor de feestbeest met een open mind! Alles mag, niets moet.
Tickets & meer info
Zondag
09
september
Oersoep Craft beer Festival
in Oersoep | 10:00 uur
Close
Meer info komt t.z.t. beschikbaar
Tickets & meer info
Zaterdag
22
september
Nijmeegse Kunstnacht 2018
in Galerie Bart | 20:00 uur
Close
Verrassende performances in het museum, een VR-beleving in een galerie en voordrachten in het donker. Op zaterdag 22 september 2018 vindt de achtste editie van de Nijmeegse Kunstnacht plaats. Op meer dan 20 locaties verspreid over het stadscentrum en het Honigcomplex vinden speciale cross-overs plaats van kunst, muziek, dans, poëzie, theater, wetenschap, literatuur en interactieve installaties. De kaartverkoop start op 15 juni en het complete programma staat eind juni online.
Tickets & meer info
Zondag
23
september
Oersoep Klimclassic Nijmegen 2018
in Oersoep | 08:00 uur
Close
De Oersoep Klimclassic Nijmegen is een schitterende wielertocht aan het einde van het wielrenseizoen, voor recreatieve wielrenners waarbij sportiviteit en gezelligheid hand in hand gaan.
Tickets & meer info
Woensdag
21
november
Phat Cool BB featuring; Arno Krijger-Hammond organist pur sang
in Brebl | 20:30 uur
Close
Met zijn kenmerkende speelstijl en veelzijdigheid op het Hammondorgel, heeft Arno Krijger, geboren in Terneuzen (1972), niet alleen het brede spectrum van jazz doorkruist daar waar hij misschien het meest van bekend is, maar ook de werelden van funk, pop, latin en alternatieve muziek zitten volledig in zijn systeem. Het geluid van Krijger is te horen op tientallen albums van artiesten in vrijwel elk muziekgenre. Zijn opvallende spel, waaronder het bespelen van de voet/bass pedalen, heeft vele albums een uitermate smaakvolle sound opgeleverd. De grote Hammond stijliconen als Larry Young en Larry Goldings hebben een zeer grote invloed gehad op zijn spel. Zowel op de concertpodia als in de studio's heeft Arno veelvuldig en nauw samengewerkt met artiesten als onder andere Jesse van Ruller, Billy Hart, Stefan Lievestro, Hans van Oosterhout, Pascal Vermeer, Dick de Graaf, Rolf Delfos, Joris Posthumus, Toine Thys, James Scolfield en Martijn Vink. Kortom; de Phat Cool band ziet er enorm naar uit om met deze internationaal vermaarde Hammond gigant een bijzonder concert te gaan doen.
Tickets & meer info

Wil je geen nieuwtje missen?

Schijf je dan in en ontvang alle belangrijke weetjes over het Honigcomplex in je mailbox. We sturen je alleen e-mails over evenementen en bedrijven op het Honigcomplex.

Bedankt voor het inschrijven! Vanaf nu houden we je op de hoogte van evenementen op het Honigcomplex, nieuwe interessante bedrijven en alles wat je maar wilt weten.