Waalfront

Waalfront is het gebied tussen de spoorbrug en de nieuwste brug van Nijmegen De Oversteek. De ligging aan de Waal maakt het Waalfront bijzonder. Het is een gebied met oude industrie, een nieuw fietspad, een levendige haven en heel veel mogelijkheden.

Het Waalfront bestaat straks uit zes deelgebieden met een eigen karakter. De gemene deler is de Waal. Overal is de verbinding met de rivier gezocht, zodat iedereen optimaal profiteert van wonen en ondernemen op zo’n unieke locatie.
In het gebied komen winkels, restaurantjes, voorzieningen en ongeveer 2000 woningen in zeer uiteenlopende types. Van een huurappartement tot een statig herenhuis aan de kade. De deelgebieden worden stuk voor stuk ontwikkeld, om te beginnen met de Handelskade, het gebied grenzend aan de binnenstad en de Waalhaven. Daar is begonnen met de ontwikkeling van zo’n 534 appartementen, horeca en andere voorzieningen. De eerste huizen aan de westkant van het Waalfront staan al in de verkoop: Koningsdaal.
De mix van historie & nieuwbouw, park & water en de binnenstad van Nijmegen zo dichtbij maakt Waalfront tot een bijzonder aantrekkelijke plek om te wonen.

De buren

Aan de rand van het Waalfront staat nog een andere karakteristieke fabriek: De Vasim. Daar zit een cultuurspinnerij met ateliers, werkplaatsen en vele activiteiten. Daarnaast zitten er veel diverse bedrijven en bedrijfjes in en aan de rand van het gebied.