Nijmegen

Nijmegen is een groeistad. Een stad waar veel te doen is, met een bruisende cultuur. Met een universiteit, veel hoogwaardige zorg en innovatieve bedrijven en een keur aan festivals.
Nijmegen is ook de oudste stad van het land. Een stad die geschiedenis ademt.
En natuurlijk de stad met het grootste evenement van Nederland: De Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten. Groeikernen zijn de Waalsprong (12.000 nieuwe woningen, waarvan er 3500 klaar zijn) en het Waalfront (2000 nieuwe woningen)

Uit het toerisme-onderzoek van de LAGroup onder 18 grote steden staat Nijmegen op een vierde plek met een positief overall toeristisch totaalbeeld (na Maastricht, Amsterdam en Den Bosch). De stad scoort goed op sfeer, evenementen en poppodia. Je vindt er een van de beste poppodia van het land Doornroosje en natuurlijk film- en arthouse LUX. Uit het onderzoek komt Nijmegen naar voren als ruimdenkend, gezellig, fraai, bruisend, schoon en een stad met veel en aantrekkelijke horeca.
Onderzoek onder festivalbezoekers leverde hoge rapportcijfers op voor de Nijmeegse evenementen: een 7,8 voor het Gebroeders van Limburg festival in 2009 en Rockin’ Park in 2008 en een 8,1 voor de Music Meeting in 2009 en de Vierdaagsefeesten in 2007. De Vierdaagsefeesten staan bovenaan als het gaat om de geraamde extra uitgaven in de stad: 28 miljoen euro. Ook het Gebroeders van Limburg festival zorgt voor substantiële extra bestedingen in de stad (ca. 1 miljoen euro in 2009, maar sindsdien is het aantal bezoekers gestegen).
Nijmegen heeft een relatief jonge, hoog opgeleide bevolking door de aanwezigheid van de Radboud Universiteit en hogescholen.