Stichting Fabrikaat

Fabrikaat organiseert placemaking projecten door beeldende kunst en ontwerp: tussentijdse plekken die wachten op een definitieve bestemming krijgen een nieuw gebruik en nieuwe waarde. Dit doen we onder andere op het Honigcomplex. Onze werk- en projectruimte bevindt zich op het overkapte binnenplein in het gebouw waar vroeger de technische dienst van het terrein zat.

Op het Honigcomplex hebben we inmiddels vier projecten gerealiseerd. Het Kartonnen huis, de Sluiertuin, de Mobiele observatiepost en het Flexibel paviljoen. Daarnaast doen we diverse projecten voor festivals als Ruimtekoers in Arnhem, het Valkhof Festival en Big Draw.

Tot en met 23 september organiseren we BouwLab Nijmegeneen tijdelijke proeftuin aan de nieuwe Spiegelwaal waarin we experimenteren met nieuwe vormen van wonen, werken en bouwen. BouwLab geeft de komende maanden een actueel beeld van de ontwikkelingen die gaande zijn op het gebied van wonen, leven en stadmaken anno 2016. We willen je inspireren en mee laten denken over slimme oplossingen en vernieuwende ideeën rondom tijdelijkheid, creativiteit, duurzaamheid en betaalbaarheid in de stad.

Na BouwLab experimenteren we verder met nieuwe vormen van wonen, werken en bouwen in GR#D.
GR#D bestaat uit een modulair frame waarin mensen hun zelfontworpen woon- en werkplekken bouwen voor een tijdelijke periode. In een gebied dat nog bebouwd zal worden geeft GR#D deze plek een nieuwe energie. De kersenboomgaard in Lent (Nijmegen Noord) is de locatie waar GR#D voor het erst zal worden opgebouwd en kan uitgroeien tot een hotspot. 

De ruimtes van Fabrikaat zijn ook te huur. Het Kartonnen huis, onze projectruimte en het Flexibel paviljoen zijn geschikt als vergader- en werkruimte, maar je kunt er ook trainingen, workshops en feesten geven. Ook het nieuwe paviljoen KAPKAR / SF-7PS, nu op de Lentse Warande en later de eerste unit in GR#D, is te huur. Kijk hier voor meer informatie.

Website:
 stichtingfabrikaat.nl
Facebook: Stichting Fabrikaat
Twitter: @infofabrikaat